Nieuws

Dicht erop los en doe mee aan poëziewedstrijd

08 mei 2014

Special Arts organiseert een poëziewedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar kan meedoen. Het thema van de poëziewedstrijd is 'plezier'. Voor begeleiders in de gehandicaptenzorg biedt de poëziewedstrijd een leuke aanleiding voor taalvorming van de cliënt.

Het gedicht mag rijmen, maar dat hoeft niet. Het kan gaan over van alles: gebeurtenissen, dromen, verzinsels, mensen, dieren, gevoelens... Alles mag, zolang het gedicht maar in het Nederlands is en is verzonnen en geschreven door iemand met een verstandelijke beperking.

Op poezie.specialarts.nl staat een handige webapp Gedichtenlaboratorium waar in tien stappen alle gebieden van de taal - praten, luisteren, schrijven, lezen en taalbeschouwing - tegelijkertijd worden aangesproken.

Poëziefeest
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een poëziefeest. De datum wordt nog bekendgemaakt. Het wordt een feestelijke middag met theater, muziek en optredens van dichters. De winnaars ontvangen een uitnodiging en krijgen op deze dag een dichtbundel. Houd www.specialarts.nl/poezie in de gaten voor meer informatie.

Deelnemen
Iedereen vanaf 12 jaar met een verstandelijke handicap mag meedoen. Stuur je gedicht in vóór 15 juli 2014. Gedichten kunnen worden verstuurd via poezie.specialarts.nl of door het deelname formulier op te sturen naar Special Arts, Het andere Gedicht, Zonnehof 4a, 3811 NC Amersfoort.

Meer informatie? Via poezie.specialarts.nl vind je de webapp, meer uitleg en informatie over begeleiding en de wedstrijd.