Nieuws

Digitaal museum beste historische website van 2012

13 februari 2013

Het digitaal historisch museum van de ’s Heeren Loo Zorggroep is verkozen tot beste historische website van 2012. Dat werd gisteren in Den Haag bekendgemaakt.

De verkiezing is een initiatief van het Historisch nieuwsblad in samenwerking met het Nationaal Archief. Ieder jaar worden twee prijzen uitgereikt: een vakjuryprijs en een publieksprijs.

Juryoordeel
Uit de enorme hoeveelheid aanmeldingen verkoos de vakjury het digitaal historisch museum van de ’s Heeren Loo Zorggroep tot de beste historische website van het jaar. In haar rapport loofde de jury de zorgvuldig gekozen combinatie van vorm en inhoud.

“De website intrigeert vanaf de allereerste aanblik. En dat niet alleen vanwege de mooie vormgeving. De jury waardeert de site omdat die veel meer is dan een folder of een boek, vertaald naar de techniek van het internet. Het is ook geen afgeleide van iets in de werkelijkheid, maar een product op zichzelf. Voor deze site zijn de technologische mogelijkheden ingezet om een verhaal te vertellen dat relevant is en interessant. Historisch en actueel. En daarmee aantrekkelijk voor mensen die niet al priori in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. Het is een site die je naar binnen trekt en je vanachter het scherm bijna letterlijk laat ronddwalen in een andere wereld.”

Samenwerking
Het onderscheiden digitaal museum is het product van een hechte samenwerking tussen Communicatie van de ’s Heeren Loo Zorggroep, Bureau Louter uit Amsterdam, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en een Nijmeegse historicus. Bovendien werkten tientallen vrijwilligers mee aan het verzamelen en selecteren van waardevol historisch materiaal dat tot voor kort verstopt lag in evenzo vele instellingarchieven in heel Nederland.

Kijk op: www.museum-sheerenloo.nl.

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: