Nieuws

Digitaal op Bezoek: tips voor maatwerk

21 januari 2022

Nu de coronamaatregelen opnieuw het fysiek contact beperken, is digitaal contact des te belangrijker in de gehandicaptenzorg. Hierbij is voor personen met lichte, matige, ernstige of meervoudige beperkingen veel meer mogelijk dan tevoren gedacht. Dit blijkt uit het project ‘Digitaal op Bezoek’ waarin de ervaringen van de afgelopen anderhalf jaar zijn verzameld en samen met wetenschappelijke kennis zijn gebundeld in een handreiking en website.

Coronavirus op blauwe achtergrond

In een online webinar is op 20 januari 2022 zijn het onderzoek en de eindproducten toegelicht (zie de presentatie hieronder). Ook hebben een naaste, begeleider, manager en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland hun ervaringen en belangrijke tips gedeeld. Om de komende maand dit webinar terug te kijken, klik hier

Meer weten?

Alle onderzoeksbevindingen en publicaties zijn te vinden op de projectpagina op Kennisplein Gehandicaptensector

Samenwerkingspartners

Het project ‘Digitaal op Bezoek’ is een samenwerking tussen: Academische Werkplaats Viveon (‘s Heeren Loo - VU)Academische Werkplaats Bartiméus - VUAcademische Werkplaats EMBAcademische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking en belangenvereniging KansPlus. Ook Vereniging Gehandicaptenzorg NederlandVilans en Universiteit Twente zijn betrokken bij het project.

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: