Nieuws

Documentaire 'De Kinderen van de Hondsberg' op de NCRV

05 juli 2013

Maandag 8 juli zendt de NCRV het eerste deel uit van de documentaire De Kinderen van de Hondsberg. In deze documentaire zoekt filmmaker Roel van Dalen de hoofdpersonen op uit de gelijknamige serie die hij in 1998 maakte. Hierin liet hij zien hoe observatiecentrum De Hondsberg uit Oisterwijk kinderen met (licht) verstandelijke beperkingen en ernstige gedragsproblematiek en hun ouders met liefde en zorg begeleidde.

Inmiddels zijn de hoofdpersonen jongvolwassenen. Met vallen en opstaan proberen ze hun leven vorm te geven.

Deel 1 - maandag 8 juli

n het eerste deel zien we Celine, Michael en Boyce. Celine, een adoptiekind, duldde geen mensen in haar nabijheid en bespuugde en sloeg haar begeleiders. Ze zal voor altijd in een zorginstelling moeten verblijven. Michael verzamelt sprookjesfiguren en droomt van een baan in de Efteling en van een vaste vriendin. Boyce, destijds een jongetje dat danste op housemuziek, maakte het zijn omgeving heel moeilijk. Hij heeft inmiddels een vriendin. Samen met haar bezoekt hij de Hondsberg. In zijn oude kamer komen de emoties boven.

Deel 2 - maandag 15 juli

In de tweede aflevering worden Terrence, Niels en Stephanie geportretteerd. Terrence kan niet zelfstandig wonen, maar wordt volledig opgevangen door zijn familie. Niels heeft werk en woont met begeleiding semi-zelfstandig. Stephanie heeft moeilijke jaren achter de rug. Ze werkt als schoonmaker in een verzorgingshuis, en vecht zich naar onafhankelijkheid.

De VGN heeft een financiƫle bijdrage geleverd aan De Kinderen van de Hondsberg. De documentaire is hier te zien.

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: