Nieuws

Documentaire schetst beeld woongroep jongere

26 januari 2016

Dinsdag 26 januari, 22.55 uur NPO2: ‘Zag je het maar'. Hoe ga je om met kwetsbare jongeren die zich niet meer willen laten begeleiden en er geen alternatieven lijken te zijn. Laat je een jongere zijn of haar droom najagen, terwijl je weet dat een andere weg beter is?

De documentaire 'Zag je het maar' geeft een beeld van een woongroep van de 's Heeren Loo Zorggroep voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen.
 
Op deze groep begeleiden groepsleider Lisanne en haar collega's deze jongeren, in de hoop dat zij een zo zelfstandig mogelijke plek in de samenleving vinden. De uitzending is op dinsdag 26 januari te zien om 22.55 uur op NPO2.
 
Groepsleidster Lisanne (26) werkt nu drie jaar bij de woongroep: "Ik doe dit werk omdat ik hen ook een toekomst wil bieden". In 'Zag je het maar' volgen we Lisanne en haar collega's, samengevat over de periode van een jaar, in de begeleiding van Johnny, Meron en Andrew. De jongeren verblijven vrijwillig in de woongroep.
 
Lees hier het interview met Lisanne

De feiten
In Nederland leven ongeveer 450.000 jongeren met een licht verstandelijke beperking tot en met 18 jaar. Bij 250.000 hiervan is sprake van bijkomende problematiek, zoals leerproblemen of psychiatrische stoornissen. Een overgroot deel van deze jongeren heeft moeite een plek te vinden binnen onze samenleving.

Deze pagina is een onderdeel van: