Nieuws van leden

SDW-documentaire ‘Wat kan je wel!?’ wordt uitgezonden op NPO2

17 februari 2021

De SDW-documentaire ‘Wat kan je wel!?’ is vanaf woensdag 17 februari ook te zien op de landelijke televisie. Omroep Max zendt de serie acht weken lang uit op NPO 2. Hiervoor was de documentaire over een inclusieve samenleving alleen online en via Omroep Brabant te zien. In ‘Wat kan je wel!?’ volgen we mensen die iets kunnen. Mensen die durven dromen. Van een nieuw huis, een baan of een groot optreden. SDW helpt ze hierbij. Want met veel moed en een beetje hulp kan je ver komen. 

SDW Wat kan je wel

SDW staat voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen, met of zonder beperking. Het afgelopen jaar maakte de organisatie samen met Omroep Brabant een unieke achtdelige documentaire: ‘Wat kan je wel!?’. Zeven cliënten werden een jaar lang gevolgd bij het verwezenlijken van hun dromen en ambities. Dit leverde prachtige beelden op vol ontroering, spanning, onzekerheid, enthousiasme en enorm veel trots. Een uniek kijkje in de levens van mensen met een beperking en wat ze – met een beetje hulp – wél kunnen.  

Onze hoofdrolspelers

De cliënten van SDW zijn de hoofdrolspelers in deze documentaire en vertellen zelf hun verhaal. Bijvoorbeeld Gert Willem (49) die voor het eest op zichtzelf gaan wonen. Of moeder Mila (29) die droomt van een baan als schoonheidsspecialiste. Alex (26) werkt bij de SDW tuinploeg en wil een betaalde baan bij een metaalbedrijf. Maar we zien ook George (80) die voor zijn tachtigste verjaardag naar zijn familie in Curaçao vliegt en Co (24) die een opleiding bij Fontys wil volgen. Nelly (30) droomt ervan om postbode te worden bij de WVS. En Monique (52) leeft vol spanning toe naar haar allereerste concert als zangeres. 

Uitzenddata 

Omroep Max zendt de serie acht weken lang uit op NPO 2, iedere woensdag om 18.20 uur vanaf woensdag 17 februari. Eerder was de documentaire op Omroep Brabant te zien. De afleveringen zijn ook via SDW terug te kijken. 

 

Ronella Bleijenburg

Deze pagina is een onderdeel van: