Nieuws van leden

Documentaire SDW: ‘Wat kan je wél?!’

07 december 2020

Het afgelopen jaar maakten SDW en Omroep Brabant samen de achtdelige documentaire: ‘Wat kan je wél?!’ Voor deze serie werden zeven cliënten van SDW een jaar lang gevolgd bij het verwezenlijken van hun dromen en ambities. Het is een uniek kijkje in de levens van mensen met een verstandelijke beperking en wat ze – met een beetje hulp – wél kunnen.

SDW Wat kan je wel

De documentaire ging vandaag online in première tijdens een feestelijke bijeenkomst bij SDW in Roosendaal. De rode loper ging uit en de zeven sterren hadden hun mooiste kleren aangetrokken. Gezamenlijk bekeken zij, enigszins zenuwachtig, de eerste aflevering. Belangstellenden konden via een livestream meekijken en de sterren van de documentaire digitaal ontmoeten. Gert Willem (49) die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Mila (29) die droomt van een baan als schoonheidsspecialiste. Alex (26) werkt bij de SDW tuinploeg en wil een betaalde baan bij een metaalbedrijf. George (80) vliegt nog één keer naar zijn familie in Curaçao. Co (24) wil een opleiding bij Fontys volgen. Nelly (30) droomt ervan om postbode te worden en Monique (52) leeft vol spanning toe naar haar allereerste concert als zangeres.

‘Wat kan je wél?!’ biedt een uniek kijkje in de levens van zeven cliënten en richt zich hierbij niet op de beperkingen van cliënten, maar juist op wat ze wel kunnen. Mensen die durven dromen. Ontroering, spanning, onzekerheid, enthousiasme en heel veel trots zien we in de documentaire. Bestuurder Ingrid van Huijkelom was bij de première aanwezig: 'We praten altijd over mensen met een beperking, maar ik hoop dat we na het kijken van deze documentaire vooral ook mensen met talenten en mogelijkheden zien.'

De achtdelige documentaire ‘Wat kan je wél?!’ wordt vanaf donderdag 10 december wekelijks uitgezonden op Omroep Brabant. De premiere met de eerste aflevering kijk je hier.

Meer informatie: www.sdw.nl/watkanjewel

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: