Nieuws

Download gratis boeken met informatie over innovatieve producten en apps in de zorg

29 september 2016

's Heeren Loo vindt innovatie voor haar cliënten en medewerkers heel belangrijk. Het afgelopen jaar is er goed geluisterd naar vragen van medewerkers, familie en cliënten. Zij zochten allerlei oplossingen voor knelpunten in de zorg of bij hun werk. Dit boekje bevat de antwoorden op die vragen. We delen onze kennis graag met u op deze Dag van de Innovatie! U kunt hieronder gratis de drie boeken downloaden met informatie over apps en producten die op dit moment goed in te zetten zijn in de zorg aan cliënten of in het werk van onze medewerkers.

Enkele voorbeelden:

Begeleiders van kind en jeugd gaven aan dat kinderen potjes voor beleg op brood vaak niet open konden krijgen. In het productenboek staan drie voorbeelden van potopeners uit de ouderenzorg die ook kinderen kunnen gebruiken!

Begeleiders zagen hoeveel moeite hun cliënten hadden met het zelf opmaken van hun bed. Ze raakten helemaal verstrengeld in de hoes. Het innovatieplatform ontdekte een dekbed dat je rondom helemaal dicht kunt ritsen! Geen gefriemel meer en cliënten die extra lang moeten slapen om uit te rusten van het opmaken van hun bed.

Veel lvg-jongeren hebben moeite met planning en motivatie. We hebben een speciale rubriek met apps die helpen bij de planning en het werken aan doelen.

John, een van onze cliënten kwam uit zichzelf met een filmpje van een tip (gefilmd door begeleiders) waarin hij liet zien hoe mensen die niet kunnen lezen en schrijven met ingesproken tekst via Google Tekst Naar Spraak konden communiceren met hun begeleider. Dat kon hij zo goed uitleggen dat hij nu zijn eigen rubriek krijgt: 'De tip van Sjon'.

De innovatiemanager is verslaafd aan de dicteerfunctie van Apple. In elk gesprek met collega's werd de functie gedemonstreerd waardoor nu tientallen medewerkers hun appjes, smsjes en mails inspreken via de dicteerfunctie die het weer razendsnel omzet in getypte tekst. De instructie hoe je dat in kan stellen staat nu in het boekje.

Paro de Zeehondenrobot werd ingezet in de zorg. Mensen waren enthousiast, maar vonden hem duur en niet iedereen houdt van zeehonden. Er bleek ook een robot in de vorm van een kat te zijn! De Hasbro. Die is nu volop in gebruik bij dementerende ouderen die van katten houden!

http://www.sheerenloo.nl/innovatie

Veel plezier er mee!

 

Namens het Innovatieplatform 's Heeren Loo

Suzanne Verheijden

Deze pagina is een onderdeel van: