Nieuws

Driestroom, Elver en DrieGasthuizenGroep starten opleiding tot woonhulp

18 oktober 2018

Driestroom, Elver en DrieGasthuizenGroep slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot Woonassistent, door hen de opleiding tot woonhulp te laten volgen. Vijf deelnemers, die ondersteuning krijgen van Elver en Driestroom, starten deze opleiding onder niveau 1 onlangs bij DrieGasthuizenGroep. In deze 1,5-jarige opleiding leren zij alle basisvaardigheden die nodig zijn bij het uitvoeren van routinematige werkzaamheden als woonassistent in de ouderenzorg. Na het behalen van het diploma voor deze opleiding kunnen de deelnemers gegarandeerd doorstromen naar een betaalde baan als woonassistent bij DrieGasthuizenGroep.

Inhoud van de opleiding
De opleiding tot woonHulp bestaat uit één dagdeel per week theorie en minimaal twaalf uur per week praktijk. Tijdens de praktijklessen leren de deelnemers hoe zij de ouderen die wonen bij DrieGasthuizenGroep kunnen ondersteunen bij wonen, huishouden en vrijetijdsbesteding. Als onderdeel van ondersteuning van het huishouden, krijgen de deelnemers de mogelijkheid om in het eerste jaar van hun opleiding hun schoonmaakcertificaat te halen. De deelnemers worden begeleid door jobcoaches van Elver en Driestroom.

Aan de slag als woonassistent
Op 17 oktober ondertekenden alle deelnemers hun contract en gaven daarmee een ‘go’ aan hun opleiding. Ze hebben veel zin om te beginnen en kijken ernaar uit om uiteindelijk in een baan als woonassistent bij DrieGasthuizenGroep aan de slag te gaan. Een mooi vooruitzicht! Zowel voor de deelnemers als voor de drie organisaties die hun krachten bundelen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij werk en participatie, zodat zij door kunnen stromen naar regulier, betaald werk.

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: