Nieuws

Eerste ‘Conny Kooijman prijs’ uitgereikt

30 mei 2022

Ellis Jongerius en Joost Blommendaal van vereniging LFB reikten tijdens de trainingstweedaagse van de LFB de eerste ‘Conny Kooijman prijs’ uit aan niemand minder dan erelid Conny Kooijman zelf.

Conny Kooijmanprijs

Over Conny Kooijman

Conny Kooijman is medeoprichter van vereniging LFB. Tot 1 juli 2020 was Conny ook directeur van vereniging LFB. Omdat Conny zoveel heeft betekend voor het versterken van de positie van mensen met een verstandelijke beperking, heeft vereniging LFB besloten om de ‘Conny Kooijman Prijs’ in het leven te roepen. Conny heeft onlangs zelf de eerste prijs in ontvangst mogen nemen.

Strijden voor gelijke rechten voor mensen met een verstandelijke beperking

Conny Kooijman heeft zich al vanaf de jaren ‘70 met ongekende energie en een enorme motivatie ingezet voor gelijke rechten en emancipatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eerst via oudervereniging VOGG (nu KansPlus). Vanaf de oprichting van vereniging LFB in 1995 als  beleidsmedewerker en directeur van de LFB, de belangenvereniging vóór en dóór mensen met een verstandelijke beperking. Vanaf 2012 was Conny ook werkzaam bij koepelorganisatie Ieder(in).

Eens per twee jaar prijsuitreiking

De Conny Kooijman prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het versterken van de positie van mensen met een verstandelijke beperking.

Wisselbeker en mooi geldbedrag

Voor de volgende prijsuitreiking zal er een jury worden ingesteld die zal beslissen aan wie de prijs wordt uitgereikt. Vanzelfsprekend maakt Conny Kooijman zelf ook onderdeel uit van deze jury. Naast de wisselbeker krijgt de prijswinnaar de mogelijkheid om een bedrag van € 1.000,- te besteden aan een activiteit die de positie van mensen met een verstandelijke beperking nog verder versterkt.