Nieuws

Feestelijke afsluiting masterclass wetenschappelijk onderzoek

16 juni 2018

Met lof, bloemen en een certificaat sloten de deelnemers van de VGN-masterclass wetenschappelijk onderzoek op 15 juni 2018 een intensief leertraject van anderhalf jaar af.In zijn slotwoord gaf VGN-directeur Frank Bluimink aan trots op hen te zijn. Trots, vanwege hun prestatie gezien de hobbels die ze onderweg tegenkwamen. En ook trots omdat ze bijdragen aan versterking van de hele gehandicaptensector waarin het belang van kennis groeit. Daarom continueert de VGN deze masterclass; de volgende editie zal in januari 2019 van start gaan.

groep mensen met bos bloemen

De deelnemers aan de zesde editie van de masterclass waren afkomstig van verschillende VGN-leden, onder meer ’s Heeren Loo, Bartimeus, Ons Tweede Thuis, Cello en de Parabool. De door hen ontwikkelde onderzoeksvoorstellen richten zich onder meer op slaapproblematiek en het effect van interventies zoals trainingen en therapieën. Ze werden begeleid door de twee hoofddocenten: dr. Joop Hoekman, zelfstandig onderzoeker (Joop Hoekman Training, Advies, Onderzoek) en dr. Sabina Kef, coach/docent (Research Support Gehandicaptenzorg), en senioronderzoeker en docent aan de Faculteit Gedrags- en bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Volgende editie

Wilt u binnen uw organisatie ook aan de slag met wetenschappelijk onderzoek? In januari 2019 start een nieuwe editie van deze masterclass. Op 11 oktober 2018 wordt hiervoor een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. Meer informatie hierover wordt binnenkort op deze website gepubliceerd.

Portretfoto van Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van: