Nieuws

FNV voert actie voor beter loon

23 maart 2022

Zo’n honderd medewerkers uit de gehandicaptenzorg verzamelden zich op dinsdag 22 maart in Utrecht tijdens een actiemiddag van de FNV. Zij vroegen aandacht voor een toekomstbestendige gehandicaptenzorg en verbetering van lonen.

Actie vakbonden

Vorige week werd een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe Cao-Gehandicaptenzorg. Hierin wordt een goede eerste stap gezet om de lonen te verbeteren maar het is nog niet genoeg om de achterstand ten opzichte van het landelijk gemiddelde volledig in te halen. De FNV riep de VGN daarom op om samen naar Den Haag te trekken voor meer geld.

Naar Den Haag

VGN-voorzitter Boris van der Ham nam de uitnodiging in ontvangst en sprak de actievoerders toe. “De gehandicaptenzorg is de mooiste sector. Dat willen we graag zo houden, samen met jullie. Complimenten aan de bonden dat jullie hier zijn en dat we een nieuwe cao hebben. Samen werken we aan goede arbeidsvoorwaarden maar voor de kosten daarvan zijn we wel afhankelijk van de ruimte die de overheid biedt. Er is al extra geld beschikbaar gekomen al zijn we het eens dat het niet voldoende is. Daarom nemen we de uitnodiging aan om naar Den Haag te gaan en ons hard te maken voor nog meer financiële ondersteuning voor de gehandicaptenzorg.”

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van: