CAO-nieuws

Vakbonden voeren actie voor een beter loon

25 mei 2023

Een grote groep medewerkers uit de gehandicaptenzorg verzamelde zich op donderdag 25 mei in Utrecht bij de VGN tijdens een actiemiddag van de FNV en CNV. De medewerkers vroegen aandacht voor de verbetering van lonen en arbeidsvoorwaarden.

Boris van der Ham actie vakbonden FNV CNV

In een eerder stadium werd het overleg over loonontwikkeling tussen de bonden en de VGN opgeschort. Tijdens het actiemoment boden de bonden een brandbrief aan. Hierin roepen zij onder andere op de salarissen markconform te maken en rekening te houden met de hoge inflatie. De afsluitende woorden van de bonden waren: toon moed, ga voor salarisverhoging en sla met je vuist op tafel in Den Haag.

Met uitgestoken hand

VGN-voorzitter Boris van der Ham nam de brandbrief in ontvangst en sprak de actievoerders toe. “Normaal is de gehandicaptenzorg een stille sector. Daarom ben ik trots op het lawaai dat jullie hier maken. We hebben zelf niet al het geld waar jullie om vragen. Dus ik kan hier geen ja zeggen op de eisen. Maar we steken wel onze hand uit met de brandbrief in onze achterzak. Samen moeten we de puzzel volbrengen, jullie lawaai helpt!”

Snel om de tafel

De VGN heeft de vakbonden een uitnodiging gestuurd om snel weer met elkaar om de tafel te gaan en de gesprekken over loonontwikkeling in de gehandicaptenzorg te hervatten.

Actie vakbonden FNV CNV
Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink