Nieuws

Gehandicaptenzorg@Work

19 november 2018

De komende jaren zijn er veel extra collega’s nodig in de gehandicaptenzorg. Samen hebben we de uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Daarom organiseerde de VGN op donderdag 8 november de bijeenkomst Gehandicaptenzorg@Work. Recruiters, communicatieadviseurs en HR adviseurs van verschillende zorgorganisaties waren hierbij aanwezig. Er werd met veel energie uitgewisseld. De uitwisseling stond in het teken van het werven en welkom heten van medewerkers. 

We hebben het gehad over de campagne Ik Zorg, over de regionale contactpunten achter de campagne en over de manier waarop we kunnen zorgen dat nieuwe collega’s zich welkom voelen. Na de pauze kwam de Facebook pagina Wát een vak aan bod. We hebben verteld over de website wateenvak.nl die de VGN maakt. Hier kunnen belangstellenden vanaf februari informatie over en vacatures in de gehandicaptenzorg vinden. Ook hebben we gesproken over het lespakket www.aanjouhebbenwewat.nl (voor leerlingen die voor hun profielkeuze staan) en de nieuwste aanpassingen daarin om de gehandicaptenzorg beter onder de aandacht te brengen. Ten slotte vertelden we over YouChooz, de website met informatie over alle beroepen in Zorg en Welzijn.  

Tijdens de twee Superbrainstorm sessies hebben we veel ideeën en activiteiten van de aanwezigen verzameld.  

Medewerkers behouden 

Ook kijken we vooruit. De volgende bijeenkomst op 20 december aanstaande staat in het teken van het behoud van medewerkers. Hoe doe je dat, hoe doen anderen dat? Wat willen medewerkers, hoe kunnen we hen boeien en binden? Ook kijken we naar de resultaten van de eerste twee maanden van Ik Zorg. We delen ideeën over hoe we zo goed mogelijk gebruik maken van de campagne. 

Nieuwsbrief  

Wil je niets missen over de arbeidsmarkt, initiatieven over werven en behouden en meer? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief Gehandicaptenzorg@Work onderaan deze pagina in de footer. Hier delen we ook informatie over de volgende bijeenkomsten.

Portret van Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van: