Nieuws

Gemiva-SVG Groep lanceert één digitaal platform

06 september 2017

Gemiva-SVG Groep heeft een nieuwe website. We zijn trots op ons concept: één platform voor alle doelgroepen. Dat zijn er nogal wat. Namelijk medewerkers, vrijwilligers, cliënten, cliëntvertegenwoordigers. En ook ketenpartners,  potentiële cliënten en toekomstige medewerkers. Medewerkers en vrijwilligers beoordelen de nieuwe website van de Gemiva-SVG Groep met een 7.  

Bezoekers komen allemaal binnen via dezelfde ingang.  De informatie die zij daarna te zien krijgen, is afhankelijk van hun toegangsrechten. Cliënten en vertegenwoordigers krijgen in de toekomst een eigen inlogcode. Medewerkers en vrijwilligers loggen al in met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Ze komen dan op hun gepersonaliseerde startpagina.

Geen kwaliteitshandboek

Sarah Mourik, medewerker Communicatie, legt uit hoe het gedeelte voor medewerkers en vrijwilligers eruit ziet: “Op je startpagina kun je zelf knoppen toevoegen die verwijzen naar pagina’s of applicaties die je vaak gebruikt. Procedures en werkwijzen hebben we op een vraaggestuurde manier gebundeld via themapagina’s. Hiermee is het Kwaliteitshandboek komen te vervallen.” Collega’s kunnen elkaar nu gemakkelijker vinden via de gebruikersprofielen en locatiepagina’s. Ze werken samen via Deel en Vraag. Dit is de microblog van de Gemiva-SVG Groep. Hier delen mensen verhalen, stellen  vragen en geven elkaar tips.

Gebruikers

Ruim 150 gebruikers waren nauw betrokken bij de totstandkoming van de site. Sarah: “We vroegen wat ze precies nodig hadden. Via workshops en interviews brachten we alle wensen in kaart. De website moest bijvoorbeeld goed toegankelijk zijn via laptop, computer, tablet en telefoon. Ook de zoekfunctie moest uitstekend werken.”

Werkwijze

“Toen alle wensen duidelijk waren, maakten we een ontwerp. Het nieuwe uiterlijk en de nieuwe functionaliteiten kwamen steeds duidelijker in beeld.  Een groep testers bekeek het ontwerp nauwkeurig.  Ze vertelden wat ze ervan vonden. Daarna pasten we weer dingen aan”, vertelt Sarah. Toen iedereen tevreden was met ons voorstel  selecteerde de Gemiva-SVG Groep een contentmanagementsysteem:  Kentico. Hiermee is beheer en onderhoud eenvoudig en snel. Daarna kon de bouw beginnen. De site is sinds 1 februari in de lucht.

En valt er helemaal niets te verbeteren? Sarah: “Zeker, we zijn alweer bezig om verbeterpunten door te voeren.  We horen daarom graag wat je van de nieuwe site vindt.” Stuur je reactie via communicatie@gemiva-svg.nl.

Deze pagina is een onderdeel van: