Nieuws

Verbinding tussen onderwijs en zorg: bruisende voorbeelden

04 september 2018

Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Ook EMB-kinderen met een complexe ondersteuningsvraag moeten de kans krijgen om te leren en zich te ontwikkelen. In de praktijk is dit nog niet zo simpel te regelen. De stelselwijzigingen, zoals de decentralisatie van de jeugdhulp naar de gemeenten, hebben de organisatie en financiering van onderwijs-zorgarrangementen op hun kop gezet. Ouders, scholen en zorgorganisaties in het hele land zien soms door de bomen het bos niet meer.

Oplossingslab

In een inspirerende bijeenkomst op 30 mei, het OplossingenLab, werden goede voorbeelden uitgewisseld. Het kan wel om lokaal of regionaal voor kinderen de juiste samenwerking tussen zorg, jeugdhulp en onderwijs te regelen. Cosis heeft bijvoorbeeld de kwaliteiten van onderwijs en zorg samengebracht in een combinatiegroep op de Makayschool in Meppel. Cordaan maakt onderwijs-zorg arrangementen met (speciaal) onderwijs in de regio waarin ook de ondersteuning thuis meegenomen wordt. In de publicatie OplossingenLab bruist en borrelt leest u er meer over. Het biedt aanknopingspunten om stappen in uw eigen regio te kunnen maken. Goede voorbeelden, tips, trucs en inspiratie zoals verzameld en besproken tijdens het OplossingenLab.

Save the date!
De positieve energie en goede sfeer van 30 mei smaken naar meer. Daarom organiseren we een nieuw OplossingenLab. We gaan verder op de ingeslagen weg, staan stil bij goede voorbeelden en slimme oplossingen, besteden aandacht aan verschillende regio’s en kijken naar leer- en ontwikkelvragen uit  de praktijk.

OplossingenLab 2 vindt plaats op 1 november, van 13.00-17.00 uur.
Locatie: Nederlands Denksport Centrum, NDC den Hommel, Kennedylaan 9,  3533 KH Utrecht.