Nieuws

Gemiva-SVG Groep viert 50-jarig bestaan

26 september 2017

De Gemiva-SVG Groep bestaat dit jaar 50 jaar. Dat werd afgelopen weekend groots gevierd met een feestelijke Jubileumparade. Onder het motto ‘Samen Goud’ kwamen duizenden cliënten, verwanten, medewerkers en vrijwilligers bij elkaar op het terrein van dagbestedingslocatie Buitenmaas in Mijnsheerenland.

Wolter Kroes, Gerard Ekdom, Domien Verschuren, lokale helden, een rijdend café, een tovertafel en heerlijke hapjes… Het recreatieoord was omgetoverd tot een vrolijk paradedorp. De zon scheen en er hing een onovertroffen sfeer. Persoonlijk begeleider Rosanne: “Het feest was heel gezellig en goed bedacht. Overal viel wel iets te beleven.” Vrijwilliger Joke keek haar ogen uit. “Ik heb diepe bewondering voor de geweldige organisatie.”

Rolstoeldraaimolen

De organisatie had goed rekening gehouden met de cliënten met een beperking. Zo waren er tilliften, aangepaste toiletten, een pureerbar, een rolstoeldraaimolen en een droombos  waar je tot rust kon komen. Cliënt Myléne: “Het leukste was de ‘silent disco’. En ik heb in het kleine rode busje gereden.”

Verwonderd

Raad van bestuurslid Gerard Gerding kijkt ook terug op een geslaagd jubileumfeest. “Het is geweldig om al die verschillende mensen, die allemaal iets met Gemiva hebben, zo bij elkaar te zien. Iedereen is verwonderd, geniet en maakt contact en plezier met elkaar. Ik mocht zelf helpen met het regelen van het verkeer op het parkeerterrein. Verder liep ik mee in een heuse modeshow en ben ik voor een fotoshoot samen met cliënt Leona in het nostalgische reuzenrad geweest.”

50 jaar

In 1967 werd de eerste zorglocatie van Gemiva geopend: Huize De IJssel in Moordrecht. De  verschillende zorgvormen voor kinderen en volwassenen met een beperking groeiden de afgelopen 50 jaar in rap tempo. Inmiddels heeft de Gemiva-SVG Groep ruim 250 locaties in Zuid-Holland.

Deze pagina is een onderdeel van: