Nieuws

GoedGebruik lanceert gratis app met praktische hulpmiddelen

29 juni 2012

Steeds meer zorgverleners hebben een smartphone of tablet. Een goede reden voor GoedGebruik, een Zorg voor Beter-project, om een app te ontwikkelen. In één klik heeft u alle informatie over het gebruik van (til)hulpmiddelen altijd bij de hand.

Aanleiding voor het ontwikkelen van de app is dat de filmpjes over het gebruik van (til)hulpmiddelen op www.goedgebruik.nl ontzettend veel wordt bekeken, nu al meer dan 100.000 views. Ongeveer zeven procent van deze views is afkomstig van een mobiel apparaat.

App downloaden
Surf met uw iPhone naar www.goedgebruik.nl. Klik dan onder in het scherm op het middelste icoontje en kies 'Zet in beginscherm', klik daarna op 'Voeg toe'. Na een seconde of vijf verschijnt de app op uw scherm. Bent u een android-gebruiker? Zoek dan in de Android Play Store 'goedgebruik' op en download de app.

Zelfredzaamheid van cliënten ondersteunen
Het Zorg voor Beter verbetertraject GoedGebruik heeft diverse praktische producten, waarmee professionals en mantelzorgers de zelfredzaamheid van cliënten met hulpmiddelen en technologie kunnen ondersteunen. Centraal staat de website met een handige zoekfunctie waarmee u afhankelijk van de problematiek van de cliënt een passend hulpmiddel kunt vinden.

Klik op eens op het onderwerp veiligheid, daar vindt u ook een scale aan hulpmiddelen. Ook vindt u op de GoedGebruik-website een uitgebreide catalogus met films over hoe u de hulpmiddelen goed gebruikt. Deze films zijn ook te bekijken op het YouTube kanaal van GoedGebruik.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn