Nieuws

Passend hulpmiddel sneller gevonden met vernieuwde hulpmiddelenwijzer

14 november 2013

De Vilans Hulpmiddelenwijzer biedt gebruikers van hulpmiddelen en degenen die hierover (beroepsmatig) adviseren een betrouwbaar, actueel en volledig overzicht van de beschikbare hulpmiddelen. De vernieuwde Hulpmiddelenwijzer maakt het nog gemakkelijker om snel het juiste hulpmiddel te vinden. Bovendien is de Vilans Hulpmiddelenwijzer onafhankelijk en zonder commercieel belang.

De juiste keuze voor het best passende hulpmiddel voor elke persoon in elke situatie, vraagt om onafhankelijke en betrouwbare informatie. De Hulpmiddelenwijzer geeft onafhankelijk advies over de producten van alle leveranciers, omdat Vilans als kenniscentrum geen enkel commercieel belang heeft bij de promotie van een bepaald product of leverancier.

Hulp bij keuze
Wie al weet welk hulpmiddel het meest passend is, ziet snel welke hulpmiddelen beschikbaar zijn en wat hun specifieke eigenschappen zijn. Professionals kunnen bijvoorbeeld zoeken via kwalificatiesystemen als ISO 9999 of CLIQ.

Wie binnen een categorie zoekt naar het meest passende hulpmiddel, heeft baat bij de digitale keuzehulpen. Op de Hulpmiddelenwijzer staan acht keuzehulpen: digitale beslisbomen die de bezoeker via doelgerichte vragen naar het meest geschikte type hulpmiddel leiden. Zo zijn er keuzehulpen voor scootmobielen, e-bikes (elektrische fietsen) en voor activiteiten als traplopen, lopen, spreken, douchen, aantrekken en uittrekken van elastische kousen.

Hulpmiddelen bij activiteiten
Niet alleen professionals gebruiken de Hulpmiddelenwijzer voor goed onderbouwd advies, ook gebruikers en mantelzorgers kunnen de site raadplegen. Deskundigheid over hulpmiddelen is niet nodig, de Hulpmiddelenwijzer biedt via ingangen van de hoofdactiviteiten communicatie, huishouden, verzorging, mobiliteit, wonen en ontspanning en onderliggende keuzemenu’s een overzicht van passende hulpmiddelen. Het juiste gebruik van hulpmiddelen vergroot de zelfredzaamheid en autonomie van mensen met een aandoening of beperking en verkleint de belasting van mantelzorgers en verzorgenden.

Kijk voor meer informatie op www.hulpmiddelenwijzer.nl of neem contact op met Vilans, Edith Hagedoren via e.hagedoren@vilans.nl of 06-1533 8056.