Nieuws

Nieuw: online keuzehulp 'Alternatieven voor vrijheidsbeperking' van Vilans

10 februari 2014

Kenniscentrum Vilans heeft een online keuzehulp met alternatieven voor vrijheidsbeperking gelanceerd. De keuzehulp is gebaseerd op de Alternatievenbundel van Vilans en is te vinden op de online Hulpmiddelenwijzer: www.hulpmiddelenwijzer.nl.

Vrijheidsbeperking gaat over alle maatregelen die cliënten in hun vrijheid beperken. Soms bestaan alternatieven uit simpele dingen die je overal kunt kopen. Soms gaat het meer over bejegening en tegemoet komen aan de voorkeuren van een cliënt. Soms is het iets heel simpels waar je maar net op moet komen, en soms moeten verschillende producten gecombineerd worden om een goed alternatief te vormen.

Vilans Hulpmiddelenwijzer

De Vilans Hulpmiddelenwijzer biedt gebruikers van hulpmiddelen en degenen die hierover (beroepsmatig) adviseren een betrouwbaar, actueel en volledig overzicht. De informatie is onafhankelijk en zonder commercieel belang. De keuzehulp 'Alternatieven voor vrijheidsbeperking' is een nieuw onderdeel van deze Hulpmiddelenwijzer. De Vilans Hulpmiddelenwijzer wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.


Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.hulpmiddelenwijzer.nl of neem contact op met Vilans-adviseur Maureen Schonewille, via m.schonewille@vilans.nl of 06-2902 2105.