Nieuws

Han van Esch wordt bestuurder Philadelphia Zorg

03 oktober 2012

Han van Esch (55) wordt per 1 januari 2013 lid van de Raad van Bestuur van Stichting Philadelphia Zorg met de portefeuille zorg en kwaliteit. Van Esch was sinds 2010 directievoorzitter Verstandelijke Gehandicaptenzorg (VGZ) bij Cordaan in Amsterdam. Voor zijn periode bij Cordaan werkte hij drie jaar als manager Zorgbeleid en waarnemend directeur bij de VGN. Ook was hij manager bij ’s Heeren Loo.

Met Van Esch bestaat de Raad van Bestuur per 1 januari uit drie leden: Greet Prins (voorzitter), Gabriël Zwart en Han van Esch.

CV
Van Esch is geregistreerd Gezondheidszorg Psycholoog. Hij studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Leiden waar hij ook enkele jaren als wetenschappelijk onderzoeker verbonden was aan het Leiden Institute of Development Studies and Consultancy Services (LIDESCO). Van Esch werkte gedurende vele jaren als orthopedagoog/GZ-psycholoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Van 1998 tot 2001 was hij verbonden aan de Hanoi National University of Education waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de vakgroep speciaal onderwijs voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bron: Zorgvisie