Handreiking declaratiebericht en factureren in iWmo en iJw 2.0

De VNG heeft een vernieuwde handreiking Declaratiebericht en factureren gepubliceerd. Vergeleken met de eerdere versie bevat deze versie onder meer aanvullingen met betrekking tot de verwerking en het gebruik van het Declaratie-/facturatiebericht versie 2.0.

In versie 2.0 van de iWmo en iJw standaarden is het declaratiebericht geschikt gemaakt om ook als factuurbericht te gebruiken. Hiermee wordt een integratie van processen mogelijk, die gebruikersgemak en administratieve besparingen oplevert. Een handreiking geeft uitleg en tips over deze nieuwe functionaliteit.

In het door het Gemeentelijk Gegevens Knooppunt (GGK) ondersteunde declaratiebericht iWmo en iJw 2.0 kunt u voortaan aangeven of het om een D (Declaratie) of een F (Factuur) gaat. Kiest u voor Factuur, dan kan deze direct in het financiƫle proces naar betaling worden gebruikt. De integratie van beide processen biedt grote voordelen en administratieve besparingen.

De handreiking Declaratiebericht en factureren beschrijft, voor zowel versie 1.0 als versie 2.0 van de i-standaarden, hoe het declaratiebericht (het iWmo303-bericht en het iJw303-bericht) in het factuurproces kan worden ingezet. Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Uitleg over de definities van declaraties en facturen;
  • Oplossingsrichtingen voor het gebruik van het declaratiebericht als factuur;
  • Aanbevelingen met betrekking tot de inrichting van het proces en te maken afspraken;
  • Een beschrijving van de mogelijkheden die versie 2.0 van het Declaratiebericht in dit kader biedt.

Uitgebreide informatie over versie 2.0 van de iWmo en iJw berichten vindt u hier.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Johan van Ruijven
Telefoonnummer
06-21213460
Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van