Nieuws

Hans van Schaik stopt als bestuurder van Pluryn

17 september 2013

Met ingang van 1 december 2013 legt Hans van Schaik zijn functie als bestuurder van Pluryn neer. Na een werkzaam leven van meer dan 40 jaar vindt hij het tijd om een nieuwe stap te nemen. Van Schaik werkt sinds 1999 voor Pluryn. Vanaf begin 2000 kent de organisatie drie grote fusies, waarvan die met De Hoenderloo Groep in 2011 de laatste is. Deze operaties slagen mede door zijn geweldige inzet, eerst in de functie van directeur en later als bestuurder.

In 2008 treedt Hans van Schaik toe tot de Raad van Bestuur. Samen met bestuursvoorzitter Rob de Jong geeft hij dan leiding aan een organisatie met 3.500 medewerkers en 3.000 cliënten, verspreid over Gelderland en Noord-Limburg. In Van Schaiks portefeuille steken zes Pluryn-vestigingen (Groesbeekse Tehuizen, De Winckelsteegh, Kemnade, Het Hietveld, Werkenrode Volwassenen, Werkenrode Jongeren), SeysCentra, ICT en Financiën.

Maatschappelijk ondernemen
Door zijn integriteit en betrokkenheid bij cliënten en medewerkers groeit de aimabele Van Schaik snel uit tot een gewaardeerd bestuurder. Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen is voor hem een belangrijk thema. People, Planet, Prosperity: deze 3 P’s staan hoog in zijn vaandel.

Bijdrage aan ontwikkeling
In een persoonlijke brief aan alle medewerkers kondigde Van Schaik op vrijdag 13 september zijn vertrek aan: “Vanaf 1999 heb ik met veel plezier en inzet gewerkt bij Pluryn, waarvan de laatste 5 jaar als lid van de Raad van Bestuur. In deze 14 jaar heb ik Pluryn zien uitgroeien tot de geweldige organisatie die het nu is. Vanuit mijn kennis en kunde heb ik met veel motivatie en plezier een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Pluryn.”