Nieuws

Pluryn vestigt hoofdkantoor in Nijmegen

14 november 2012

Pluryn, organisatie voor gehandicaptenzorg en jeugdzorg, brengt alle ondersteunende diensten samen in een kantoorgebouw in Nijmegen. Daartoe huurt Pluryn het pand Industrieweg 50 van de gemeente Nijmegen. Het contract is vrijdag 9 november ondertekend door de Nijmeegse wethouder Hannie Kunst en Rob de Jong, voorzitter van de Raad van Bestuur van Pluryn.

Al langere tijd zocht Pluryn naar een geschikte nieuwe hoofdlocatie. De ondersteunende diensten zijn nu nog gehuisvest in verschillende gebouwen, verspreid over het werkgebied. Dit strekt zich uit over Gelderland, Noord-Limburg en Noord-Oost Brabant. Pluryn biedt ondersteuning aan mensen met een handicap en mensen met complexe problematiek vanuit 140 locaties.

Goede bereikbaarheid
Het voormalige Novio-pand aan de Industrieweg in Nijmegen zal onderdak gaan bieden aan afdelingen die niet bij de directe zorg betrokken zijn, zoals de Raad van Bestuur, HRM, ICT, Vastgoed, Marketing & Communicatie, Facilitair, Staf, Financiën en Research & Development.

Het samenbrengen van alle afdelingen in één pand zal de onderlinge samenwerking bevorderen, verwacht Hans van Schaik, lid van de Raad van Bestuur van Pluryn. “Het geeft gemak in de directe communicatie en afstemming en zal de kwaliteit van dienstverlening verder ten goede komen.”

Het gebouw is vooral aantrekkelijk voor Pluryn vanwege de goede bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer, stelt Hans van Schaik. Vlakbij wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe stadsbrug over de Waal, die het kantoorpand in 2013 ook vanuit het noorden goed bereikbaar maakt.

Het nieuwe werken
Pluryn krijgt de beschikking over het volledige gebouw. Alvorens de afdelingen erin trekken, zal er worden verbouwd. “Het is een traditioneel kantoorgebouw. We willen het graag aanpassen aan het ‘nieuwe werken’. Deze manier van werken maakt de organisatie flexibeler en productiever en is voor medewerkers leuker en inspirerender”, aldus Pluryn-bestuurder Van Schaik. In totaal werken er straks 190 mensen in het gebouw. Er komen 153 werkplekken. De verhuizing krijgt in mei/juni 2013 haar beslag.

Het Multimediateam van Pluryn maakte een videoverslag van de ondertekening van het huurcontract.

Deze pagina is een onderdeel van: