Nieuws

Het Grote Zorgdebat rechtstreeks uitgezonden

20 februari 2017

Hoe zorgen we dat onze gezondheidszorg in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar blijft? Vandaag, maandag 20 februari, debatteren woordvoerders zorg van tien politieke partijen over dit belangrijke thema. U kunt het verkiezingsdebat vanaf 15.30 uur tot ongeveer 19.00 uur live volgen. 

De livestream is vanaf 15.30 uur online en te vinden op https://www.skipr.nl/zorgdebat Hierop kunt u zien wat voor, tijdens en na afloop rond het debat plaatsvindt. Skipr is mediapartner van het evenement dat georganiseerd wordt door 25 branche- en belangenorganisaties in de zorg.

Via Twitter is het debat te volgen via #GroteZorgdebat

Thema's

De vier belangrijkste thema’s zijn de patiënt/cliënt in relatie tot de professional, de samenwerking in de keten, de arbeidsmarkt en preventie. Hoe bieden we meer maatwerk aan patiënten en cliënten? Leveren we de juiste zorg op de juiste plaats? Hoe pakken de dreigende tekorten op de arbeidsmarkt aan? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid als het gaat om preventie? Deze en andere vragen staan centraal waarbij de politici voor scherpe keuzes gesteld.

(Kandidaat)-Tweede Kamerleden
De (kandidaat)-Kamerleden die met elkaar in debat gaan zijn Arno Rutte (VVD), Mona Keijzer (CDA), Linda Voortman (GroenLinks), Renske Leijten (SP), Pia Dijkstra (D66), Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP), Léonie Sazias (50PLUS), Karen Gerbrands (PVV) en Marith Volp (PvdA).
Het verkiezingsdebat staat onder leiding van Donatello Piras van het Nederlands Debat Instituut. Medisch cabaretier Michiel Peereboom verzorgt een intermezzo. Meer informatie over het programma is hier te vinden.

Interview Frank Bluiminck

In de aanloop naar het debat heeft Skipr Frank Bluiminck, directeur VGN, geinterviewd. "Mensen met een beperking hebben nu óf een persoonsgebonden budget óf zorg in natura. Onze ambitie is om over vier jaar te zorgen dat je het beste van die twee werelden hebt. De zeggenschap en het maatwerk van een pgb en de zekerheid, kwaliteit en professionaliteit van zorg in natura. Om deze ambitie te realiseren heeft de gehandicaptenzorg wel de steun van het nieuwe kabinet nodig", aldus Frank Bluiminick. Zie hier het volledige interview.

Deelnemende organisaties
ActiZ, ANBO, Federatie Medisch Specialisten, GGD-GHOR Nederland, GGZ Nederland, Ieder(in), KBO-PCOB, KNGF, KNMG, KNMP, KNMT, KNOV, LAD, Landelijk Platform GGz, LHV, NFU, NVM-mondhygiënisten, NVvP, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, SGF, VGN, Voedingscentrum, V&VN, Zorgverzekeraars Nederland.

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: