Nieuws

IASSIDD 2016 (1) Wereldcongres gehandicaptenzorg

11 augustus 2016

Zondag begint In Melbourne het vijftiende wereldcongres van de IASSIDD, de organisatie voor onderzoek naar verstandelijke beperkingen. Nederland wordt onder meer vertegenwoordigd door onderzoekers van de Erasmus Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen. Zij delen hun kennis op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid met buitenlandse collega’s.

Eén van de master lectures wordt gehouden door de Nederlandse arts voor verstandelijk gehandicapten Tonnie Coppus. Zij werkt bij Dichterbij en was oprichter van de eerste downpoli in Nederland. In Melbourne spreekt zij over het onderwerp van haar proefschrift: voorspellende factoren voor dementie en sterfte bij mensen met het syndroom van Down.


Dagelijkse blog

Opvallende onderwerpen in het programma zijn sport, waar het congres mee opent, en spiritualiteit, waarover een deelbijeenkomst plaatsvindt onder leiding van de Nederlandse emeritus hoogleraar Hans Reinders.
Tijdens het congres, dat vijf dagen duurt, publiceren wisselende Nederlandse onderzoekers dagelijks een blog op de VGN-site. In oktober verschijnt een verslag in Markant.

portretfoto van Johan de Koning
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan de Koning

Deze pagina is een onderdeel van: