Nieuws

Informatie over slechtziend- en blindheid dichtbij met mobiel infopunt

15 februari 2013

Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van informatie en advies over slechtziend- en blindheid start Koninklijke Visio met een Mobiel Informatiepunt in de regio Dordrecht, Alblasserwaard, Vijfheerenland en de Hoeksche Waard.

Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan bij het beantwoorden van die vragen ondersteunen. Via het Mobiel Informatiepunt kan iedereen terecht met vragen en is het mogelijk om verschillende locaties in de bovengenoemde regio’s aan te doen om zo advies en informatie dicht bij de mensen thuis geven. Vragen over bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen.

Maatwerk
Mensen met visuele problemen zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. Professionals van Koninklijke Visio kijken samen met deze cliënten naar de revalidatiemogelijkheden passend bij hun persoonlijke hulpvraag. Ook persoonlijk en professioneel betrokkenen zijn welkom voor informatie en advies.

Bezoek het Mobiel Informatiepunt zonder afspraak
Tijdens het bezoek aan het Mobiel Informatiepunt kunnen bezoekers vrijblijvend kennis maken en een oriënterend gesprek voeren. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen te bekijken, zoals onder meer het gesproken boek, leesloepen, grootletter agenda’s en puzzels. Dit geldt voor mensen met een visuele beperking, professionals en ook persoonlijk betrokkenen. De locaties van de halteplaatsen, datum en tijden van het inloopspreekuur zijn te vinden op www.visio.org.