Nieuws

Inspirator film Intouchables naar verjaardag Het Dorp

26 oktober 2012

Philippe Pozzo di Borgo, de persoon op wie de populaire film 'Intouchables' gebaseerd is, komt naar de festiviteiten rond de vijftigste verjaardag van Het Dorp. Dit bericht dagblad De Gelderlander. Het Dorp, onderdeel van VGN-instelling Siza, is een wijk in Arnhem voor mensen met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap.

Pozzo di Borgo is na een ongeluk op zijn 42e vanaf zijn nek verlamd geraakt. Hij schreef zijn autobiografie met een pen in zijn mond en een voice-recorder. Het boek was de basis voor de succesvolle film, waarvan verwacht wordt dat deze een Oscarnominatie zal krijgen.

In Arnhem gaat Pozzo di Borgo in gesprek met oud-Gelderlander journaliste Annemarie Haverkamp. Zij schreef het boek ‘Dolgelukkig zijn wij’ waarin zij beschrijft hoe zij in het dagelijks leven als moeder omgaat met haar meervoudig gehandicapte zoon Job.

Het Dorp viert feest
Het Dorp is een bijzondere wijk in Arnhem voor mensen met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap. Naast een groot aantal woningen beschikt Het Dorp over allerlei voorzieningen zoals een supermarkt, een restaurant en activiteitencentra. Door de specifieke aanpassingen in de wijk en in de woningen is het Dorp een veilige leefomgeving, waarin men zo veel mogelijk zelfstandig kan wonen.

Op 26 november starten de festiviteiten rond 50 jaar Het Dorp met symposium over kwaliteit en innovatie in de gehandicaptenzorg. Dan is het precies 50 jaar geleden dat de TV marathon ‘Open het Dorp’ onder leiding van Mies Bouwman werd gehouden.

Van 25 t/m 30 november maken bewoners, medewerkers, cliënten en iedereen die Het Dorp een warm hart toe draagt er een bijzondere week van. Een feestelijke week met een eenvoudig doel: mensen met elkaar te verbinden, mensen met of zonder handicap, ziekte of beperking, denkers en doeners, met verstand van technologie en met verstand van de zorg, professionals en amateurs.

Community
In aanloop naar het symposium is er een community gelanceerd op Skipr. Hier kunt u met anderen communiceren op het thema verbinding over ambities en abstracte ideeën, maar ook over concrete ervaringen in de gehandicaptenzorg.

Bron: Skipr/Siza