Nieuws

InteraktContour viert 50-jarig jubileum

09 oktober 2012

InteraktContour bestaat dit jaar 50 jaar. En dat is een feestje waard! Zaterdag 6 oktober vond het eerste officiële moment plaats: een concert in de IJsselhallen in Zwolle voor de cliënten van InteraktContour. Een unieke belevenis voor ruim 900 mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte.

Overkoepelend thema van de jubileumfestiviteiten is ‘Onze Helden’. “Onze cliënten zijn getroffen door bijvoorbeeld een beroerte, geboren met een functiebeperking of chronisch ziek geworden. Toch maken zij het beste van hun leven, ze halen er uit wat er in zit. Ik heb daar grote bewondering voor,” vertelt Jan van Kampen, voorzitter Raad van Bestuur van InteraktContour. “Ze streven ondanks hun beperkingen ambities en doelen na. Dat is toch een echte heldendaad?”
 
Unieke belevenis
“Onze cliënten hebben vaak te maken met verminderde energie, kunnen weinig prikkels verdragen en hebben bij diverse activiteiten begeleiding en speciale faciliteiten nodig. Dat is bij veel publieke evenementen niet voldoende aanwezig. We hebben daarom bewust gekozen voor het organiseren van een eigen concert met alle benodigde faciliteiten”, vertelt Jan van Kampen. “We wilden onze cliënten een unieke belevenis geven. Een moment in hun leven, waar ze jaren later nog aan terugdenken. En waar ze volledig in de watten werden gelegd!”
 
En dat is gelukt. “Ik heb jarenlang geen concert meer bij kunnen wonen. Ik ben zo blij dat dit mogelijk gemaakt is!” vertelt één van de bezoekers met zwaar hersenletsel ten gevolge van een beroerte. En een jongeman in een rolstoel vertelt: “Ik heb even gestaan en gedanst.”
 
Toekomst
InteraktContour blijft zich ook de komende v50 jaar graag inzetten voor mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte. “De regering staat voor moeilijke keuzes. Helaas worden ook mensen met een handicap niet ontzien. Wij doen ons uiterste best om er voor te zorgen dat zij, ook in de toekomst, het beste uit hun leven kunnen halen. Want daar gaat het om!”
 
Over InteraktContour
InteraktContour biedt zorg aan 2.400 mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mensen met een lichamelijke beperking en chronische ziekte. InteraktContour biedt begeleiding vanuit de wensen en behoeften van de cliënt; bij de cliënt thuis, in een woonvoorziening, of op één van de vele activiteitencentra. De organisatie is werkzaam in de provincies Utrecht, Flevoland, Overijssel en Gelderland.