Nieuws

InZicht Module eOverdracht

18 februari 2021

De overdracht van de (transfer)verpleegkundigen, verzorgenden en andere betrokkenen bij de verpleegkundige zorg wordt met deze module in uw zorgorganisatie op het goede niveau gebracht en de ervaren knelpunten opgelost. Bekijk het bovenstaande filmpje voor een uitleg over eOVerdracht.

Bijna 52% van de (transfer)verpleegkundigen, verzorgenden en andere betrokkenen bij de verpleegkundige zorg ervaart knelpunten in de overdracht van verpleegkundige en verzorgende gegevens: onvolledige informatie, geen overdracht of een onduidelijke overdracht. Daarbij mist nog 64% van de verpleegkundigen en verzorgenden essentiële informatie om het zorgproces in de nieuwe zorgsetting te kunnen continueren. 35% van de respondenten zegt een overdracht digitaal te versturen. Dit blijkt uit een onderzoek van Nictiz en V&VN onder 340 verpleegkundigen en verzorgenden.

Informatiestandaard

Om de elektronische gegevensuitwisseling stap voor stap te realiseren is er een informatiestandaard ontwikkeld. Deze is in het Kwaliteitsregister van het Zorginstituut Nederland opgenomen. Daarmee is vastgelegd dat zorgaanbieders en leveranciers volgens deze standaard werken. De Inspectie voor Volksgezondheid en Jeugd houdt toezicht op naleving.

Stefan Clement portretfoto
Wil je meer weten?
Neem contact op met Stefan Clement

Deze pagina is een onderdeel van: