Nieuws

IVH-Nieuwsbrief: Aanpak Integrale Vroeghulp is 3D-proof

08 juli 2014

De manier waarop professionals in de netwerken Integrale Vroeghulp (IVH) met elkaar samenwerken is helemaal 3D-proof, aldus Gerrit Jan Schep, voorzitter van de Taskforce IVH. De professionals in deze netwerken bieden met hun jarenlange ervaring een manier van werken die naadloos aansluit op de gemeentelijke beleidsdoelstellingen voor het sociaal domein.  In de juli-nieuwsbrief roept Schep wethouders op zich te laten inspireren en kennis te maken met de netwerken Integrale Vroeghulp in hun regio.

In de nieuwsbrief ook het verhaal van Caroline, een moeder die na een lange zoektocht een goede school vond voor haar jongste zoon met een autistische stoornis. Zij kwam zo’n 10 jaar geleden bij IVH terecht. Er is in die tijd veel veranderd. Caroline vertelt over haar ervaringen.

Verder leest u het blog van Kim, moeder van 2 dochters. Zij vertelt over haar oudste dochter, de vierjarige Floor, die ‘anders’ is dan andere kinderen. Dit begon pas echt op te vallen toen ze naar de peuterzaal ging. Ze praatte daar niet, niet met de kinderen en niet met de leidsters. Door de inzet van Integrale Vroeghulp gaat het nu veel beter met Floor en heeft ze haar plek gevonden op een speciale basisschool.

Tot slot vindt u een impressie over de deelname van IVH aan het congres ‘Transformeren doe je samen’ op 16 juni jl.  

Meer lezen? U kunt hier de nieuwsbrief Integrale Vroeghulp bekijken.

Aanmelden?
Wilt u collega’s, samenwerkingspartners, kennissen of een vriend(in) attenderen op deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier aanmelden.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen