Nieuws

Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2015

12 mei 2015

Zorgorganisaties, zorgprofessionals en cliëntenraden in de gehandicaptenzorg kunnen vanaf nu hun succesvolle kwaliteitsverbeteringen aanmelden voor de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2015. Met de prijs willen Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en Ieder(in) het succes van kwaliteitsverbeteringen in de langdurige zorg onder de aandacht te brengen.

VGN en Ieder(in) zijn op zoek naar allerlei soorten kwaliteitsverbeteringen, zowel technologische als maatschappelijke. Die verbeteringen kunnen volgens beide organisaties in allerlei vormen: een product zoals een boek of een app, maar de verbetering kan ook een werkwijze of methode zijn.

Criteria

Belangrijke criteria om voor de prijs in aanmerking te komen, zijn:

  • de kwaliteitsverbetering moet aantoonbaar ten goede komen aan de cliënt;
  • de verbetering moet tot stand zijn gekomen in samenspraak met cliënten en zorgprofessionals;
  • andere organisaties moeten de verbetering kunnen realiseren.

Een jury onder voorzitterschap van Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur verpleging en chronische zorg van IGZ, beoordeelt de aanmeldingen.

Aanmelden

De winnaar van de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2015 wordt tijdens een uitreikingsbijeenkomst in november bekendgemaakt. De prijs bestaat uit een kunstobject en een eervolle vermelding. Kwaliteitsverbeteringen kunnen tot 1 juni worden aangemeld via www.vgn.nl/verbeterprijs. Deze link werkt niet meer, omdat de inschrijftermijn afgelopen is.

Jenneke van Veen

De Jenneke van Veen-Verbeterprijs is een initiatief van VGN, Ieder(in), ActiZ en LOC Zeggenschap in zorg. Zij hebben de prijs vernoemd naar Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De prijs wordt afwisselend in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en de gehandicaptenzorg uitgereikt.

Deze pagina is een onderdeel van: