Nieuws

Joke van Lonkhuijzen wordt bestuurder van Cordaan

12 juni 2013

Joke van Lonkhuijzen treedt met ingang van 1 juli toe tot de Raad van Bestuur van Cordaan. De 53-jarige Van Lonkhuijzen was tot juli 2012 voorzitter van de Raad van Bestuur van GGZ inGeest en is nu interim-voorzitter van de NVZD, de vereniging van bestuurders in de zorg.

Zij begon haar loopbaan als verpleegkundige en bekleedde na het behalen van twee universitaire graden een groot aantal (interim-)management- en bestuursfuncties in de gezondheidszorg. Zij is lid van de Raad van Toezicht van het Trimbos Instituut, lid van de Raad van Commissarissen bij zorgverzekeraar Achmea en voorzitter van het Curatorium Postdoctorale Opleiding Verandermanagement aan de Vrije Universiteit.

Binnen de Raad van Bestuur van Cordaan krijgt Joke van Lonkhuijzen als aandachtsgebied de bedrijfsvoering en één van de sectoren. Bestuursvoorzitter Eelco Damen zegt over haar aanstelling: “De Raad van Toezicht, medebestuurder Henk Kouwenhoven en ik zijn blij met de komst van Joke van Lonkhuijzen. Zij is een ervaren zorgbestuurder die vanwege haar expertise van grote toegevoegde waarde zal zijn voor Cordaan. De langdurige zorg bevindt zich op dit moment in een ingrijpende transitie en met Joke in de Raad van Bestuur zullen we beter in staat zijn om die te realiseren. Henk en ik verheugen ons op de samenwerking met haar.”

Zelf zegt Van Lonkhuijzen over haar nieuwe functie: “Voor mij zit de uitdaging vooral in het verder verbeteren van de cliëntenzorg. Daarvoor zal ik dankbaar gebruik maken van de enorme hoeveelheid kennis en ervaring die de medewerkers van Cordaan in huis hebben. Er zijn grote wijzigingen op komst, maar we zullen met elkaar in staat moeten zijn om er een passend antwoord op te vinden. Ik hou niet van platitudes, maar echt, ik heb er ontzettend veel zin in en ik sta te trappelen om te beginnen.”