Nieuws

Kandidaat-Kamerlid April Ranshuijsen over hoe we van Nederland een écht inclusieve samenleving maken

11 maart 2021

In deze aflevering van De StellingCast, podcast van de VGN, spreken we kandidaat-Kamerlid April Ranshuijsen over hoe we van Nederland een écht inclusieve samenleving kunnen maken. En wat daar vanuit politiek Den Haag voor nodig is. Vanuit haar politieke achtergrond (GroenLinks) én haar ervaring als rolstoelgebruiker reageert zij op uitspraken van verschillende politieke partijen over inclusie en over zorg.

April Ranshuijsen lachend in haar elektrische rolstoel
April Ranshuijsen

Kracht komt niet voort uit fysieke vermogens, maar uit een ontembare wil

Kandidaat-Kamerlid April Ranshuijsen (GroenLinks) weet als rolstoelgebruiker als geen ander waar je als Nederlander met een beperking tegenaan loopt. Nu zet ze zich politiek in om dat te veranderen. Werkend vanuit haar lijfspreuk "Kracht komt niet voort uit fysieke vermogens, maar uit een ontembare wil". 

Manifest Gehandicaptenzorg

April reageert op uitspraken die politici van ChristenUnie, de SP, D66, VVD, SGP en de Partij voor de Dieren deden toen zij het Manifest Gehandicaptenzorg in ontvangst namen. Daarin doet de VGN aanbevelingen voor het komende kabinet, om tot een samenleving te komen die écht inclusief is en om een goede gehandicaptenzorg te kunnen garanderen.

Inclusie-ambassadeur op weg naar de Tweede Kamer

Als de peilingen ons niet voorliegen, rolt April Ranshuijsen eind maart de Tweede Kamer in om een zetel in te nemen. Ze staat immers op een verkiesbare 11e plaats op de lijst van GroenLinks. Ze brengt een flinke rugzak met politieke ervaring mee naar Den Haag.

In deze StellingCast ontmoeten we een groot politiek talent. Voor wie het het Parlement dus toegankelijk is, maar de rest van Nederland nog niet. Tenminste, dat mogen we opmaken uit uitspraken die April onderweg naar het Binnenhof links en rechts al deed. Hoe dan ook, los van haar politieke kleur kunnen mensen met een beperking er zeker van zijn dat zij er een energieke inclusie-ambassadeur bij krijgen.

Zo beluister je De StellingCast:

Luister naar deze aflevering van De StellingCast op SoundCloud, op Youtube of op Spotify.

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van: