Nieuws

Kenniskring Slaap start met eerste symposium

11 maart 2019

Kenniskring Slaap zet de nachten van mensen met een ernstig meervoudige beperking in het daglicht. De kenniskring trapt af met het eerste symposium ‘De nacht in het daglicht’ op dinsdag 14 mei 2019. Een dag in het teken van kennisdeling rondom slaap, slaapproblemen en interventies. Het geeft een andere kijk op de nachten van mensen met EMB.

slaapproblemen

Hoe krijg je een goed slaap/waakritme bij mensen met EMB? Hoe weet je dat iemand goed slaapt en wat kun je als verwant of begeleider precies doen? Tijdens het symposium wordt antwoord gegeven op deze vragen middels workshops en lezingen. Ook is er een inspirerende kennismarkt waar diverse organisaties hun producten en diensten op het gebied van slaap tonen. Een dag waarop specifiek wordt in gegaan op hoe je invloed kan uitoefenen op (herstel van) de nachten. Iedereen wordt uitgenodigd om eigen ervaring en kennis te delen.

Voor meer informatie over het programma en deelname kijk op de website van het symposium ‘De nacht in het daglicht’.

Noodzaak

Vanuit het Platform EMG is in maart 2017 de Kenniskring Slaap opgericht. Doel van deze kenniskring is om informatie over slaap en slaapproblemen bij mensen met een EMB te verzamelen, delen, borgen en stimuleren van (verder) onderzoek. We onderkennen de noodzaak van gedegen diagnostiek m.b.t. een slechte of verstoorde slaap bij mensen met een EMB en delen ervaring en initiatieven m.b.t. slaap/waakritme (verbeteren) met een breed publiek.

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van: