Nieuws

Kennismarkt 2015 biedt doorkijk naar het netwerk van de cliënt

06 maart 2015

Het beeld van de Kennismarkt 2015: een levendige uitwisseling van kennis en ervaring. 327 belangstellenden uit het onderwijs en het werkveld kwamen op vrijdag 6 maart naar het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch om een plenair programma bij te wonen en een keuze te maken uit 40 workshops. Tussendoor was er volop gelegenheid om een markt met 24 stands en 30 posterpresentaties te bezoeken. De kernwoorden tijdens de Kennismarkt waren ‘samenwerken’ en ‘vragen’.

‘Weet je het niet zelf, zoek samenwerking en vraag het anderen. Tegen het decor van de nieuwe zorgwetgeving was bijvoorbeeld de manier waarop je kunt doordringen tot de directe omgeving van de cliënt een veelbesproken onderwerp in Den Bosch.

Veelbelovend

‘Wie zitten er in uw netwerk?’ is de vervangende vraag voor ‘wat kan ik voor u doen?’. De zorgprofessional én de opleider kregen op deze manier een veelbelovende insteek aangereikt. Meer aandacht voor samenwerking met het netwerk van de cliënt – in het bijzonder ouders, naaste familie en vrienden - stimuleert immers sterk de participatie in de samenleving. Zowel tijdens het plenaire deel van de bijeenkomst, tijdens de workshops als op de markt zelf kwamen het belang en het effect van deze ‘bredere aandacht’ uitgebreid aan de orde.

Rijk programma

Het is maar één van de thema’s die de Kennismarkt 2015 kenmerkte. Want er kwam een keur aan onderwerpen voorbij tijdens een rijk workshop-programma. Van ‘Resultaat gericht werken in de Wmo’ tot een conferentie over Woonhulp. Van ‘De kracht van de mantelzorger bij NAH’ tot ‘E-learning in de dagelijkse praktijk’.

“Dit is dé inspiratiebron om de juiste, actuele kennis naar de begeleiders te brengen”, liet een bezoeker tussen twee workshops door weten op de markt. “Hier vind je wat zij nodig hebben”. Binnenkort verschijnt een uitgebreid verslag op deze site, met links naar presentaties van workshops en andere achtergrondinformatie.

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven