Nieuws

Genomineerden Ds. Visscherprijs 2018

06 februari 2018

De genomineerden voor Ds. Visscherprijs 2018 zijn bekend. Deze prijs, voor een uitmuntend proefschrift betreffende de gehandicaptenzorg., wordt op donderdagmiddag 22 maart 2018 voor de twaalfde keer de uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats aan het eind van een NTZ-Kennismiddag in het 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch. Deze keer zal Diederik Samsom de Ds. Visscherlezing houden.

Piet de Boer-Prijs

De genomineerden voor de Ds. Visscherprijs 2018 (in alfabetische volgorde)

  • Dr. Gustaaf Bos, Antwoorden op andersheid. Over ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking in omgekeerde-integratiesettingen
  • Dr. Noud Frielink, Motivation, well-being, and living with a mild intellectual disability. A Self-Determination Theory perspective
  • Dr. Joanneke van der Nagel, Is it just the tip of the iceberg? Substance use and misuse in inidividuals with Intellectual Disability (SumID)

Ds.Visscherprijs
De prijs van € 10.000 wordt eenmaal in de twee jaar toegekend aan de schrijver van een uitermate waardevolle dissertatie in het belang van mensen met een verstandelijke beperking, verdedigd aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit. In totaal werden dit keer 18 proefschriften ingediend met een grote verscheidenheid aan onderwerpen. De prijs is een initiatief van het Ds. J.A. Visscherfonds die is ingesteld door Groesbeekse Tehuizen (nu: Pluryn) i.s.m. het Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen (NTZ) en uitgeverij Koninklijke Van Gorcum.

 

De jury 
Prof. Dr. Petri Embregts (voorzitter), Prof. Dr. Bea Maes, Em.Prof. Dr. Henny van Schrojenstein Lantman - de Valk, Dr. Sandra Mergler, Prof. Dr. Xavier Moonen, Drs. Paul Goderis (bestuurslid Ds. Visscherfonds) en Drs. Ruud Geus (jurysecretaris).

Programma

  • Prof. Dr. Petri Embregts en Prof. Dr. Xavier Moonen zullen inleidingen houden over 'onderbouwde en cliëntgerichte' zorg 
  • De 3 genomineerden geven een korte presentatie over de belangrijkste bevindingen uit hun proefschrift,
  • Diederik Samsom verzorgt de Ds. Visscherlezing,
  • De juryvoorzitter maakt de winnaar bekend en Dr. Ad Lansink, voorzitter van het Ds. Visscherfonds, zal de prijzen uitreiken en tot slot is er een feestelijke borrel.

Aanmelden en informatie
U kunt zich voor deze bijzondere middag aanmelden via de website van NTZ. Daar vindt u het hele programma en overige gegevens.

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten