Nieuws

LVB-congres accentueert diversiteit in begeleiding

05 oktober 2015

Op het Begeleiderscongres LVB ‘Sensitiviteit voor diversiteit’, dat op 25 november wordt gehouden in Baarn, staat de diversiteit in de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking centraal.

Begeleiders hebben in de ondersteuning en begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking te maken met alle aspecten van het dagelijks leven: wonen, werken, vrije tijd, maar ook seksualiteit en geloof. Soms wijken normen en waarden die de cliënt hanteert af van die van de begeleider. Tijdens het begeleiderscongres 2015 wordt bij deze diversiteit stilgestaan: hoe ga je als begeleider om met etnische diversiteit, seksuele diversiteit of met diversiteit in gedrag en ethische vraagstukken?

De dag biedt een mix van kennis en ervaring. Er is volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met collega’s uit andere organisaties. Er zijn inspirerende lezingen door Ans de Jong van Amerpoort over het begeleiden van ouders met een LVBen door Ricardo Gya van ’s Heeren Loo,overhet omgaan met verschillende culturenen het begeleiden van jongeren met een LVB en niet-Westerse achtergrond.Er is bovendien een ruime keuze uit verschillende workshops, bijvoorbeeld over sociale slimmeriken en het vinden van de juiste toon.

Dit congres biedt begeleiders kortom nieuwe inzichten en helpt in de ondersteuning en begeleiding van cliënten die afwijkende normen en waarden hebben. Het begeleiderscongres vindt op woensdag 25 november vanaf 13.00 uur plaats bij Amerpoort in Baarn en is een initiatief van het Kennisplein Gehandicaptensector, het Landelijk Kenniscentrum LVB en Amerpoort. Kijk voor het volledige programma en voor inschrijving op het Kennisplein Gehandicaptensector.

 

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven