Nieuws

Maak met Everyday Heroes de laatste stap naar een baan mogelijk

Leestijd: 2 minuten
02 maart 2023

Soms is een baan voor mensen met een beperking letterlijk een stapje te ver weg. De reisafstand is te groot voor een normale fiets en er is geen geld voor een elektrische fiets. Of er ontbreekt net dat stukje opleiding om de baan te kunnen krijgen. Herkenbaar? Maak dan gebruik maken van Everyday Heroes om deze praktische obstakels uit de weg te ruimen.

Everyday Heroes

Maatwerk centraal

Everyday Heroes is non-profit organisaties die zich inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt. Voor werk voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. In de gehandicaptenzorg krijgen steeds meer mensen met een beperking de kans om zich te ontwikkelen. En worden door begeleiders en jobcoaches ondersteund bij en het zoeken naar een werkplek die bij hun past. Zinvol werk waar ze zich verder in kunnen ontwikkelen.

Jobcoaches en begeleiders kunnen, voor de mensen die zij begeleiden, een beroep doen op Everday Heroes. Een aanvraag indienen kan eenvoudig via de website. Everyday Heroes beoordeelt deze binnen enkele dagen en neemt zo de laatste obstakels op de weg naar werk weg. Maatwerk staat hierin centraal. Doen wat nodig is. Een aanvraag kan bijvoorbeeld ingediend worden voor een opleiding, rijbewijs of extra begeleiding.

Dit alles is mogelijk door gelden die Everyday Heroes ontvangt van bedrijven, particulieren en fondsen. Deze partijen investeren – bijvoorbeeld in het kader van MVO of SROI - in Impactpakketten van Everyday Heroes, en hiermee komen gelden beschikbaar om de laatste stap naar werk voor iemand in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt mogelijk te maken.

Heb jij iets extra’s nodig voor de laatste stap naar werk?

Heeft één van jouw cliënten, deelnemers of aspirant medewerkers net die extra stap nodig waarvoor geen reguliere middelen beschikbaar zijn? Doe dan een aanvraag om deze laatste stap naar werk te bekostigen.

Meer informatie

Meer informatie vind je op Everyday Heroes - Betaalt de laatste stap naar een baan. Hier vind je ook veel succesverhalen die een goed beeld geven van wat er allemaal mogelijk is.

Over Everyday Heroes

Everyday Heroes helpt mensen in een kwetsbare positie aan het werk door het laatste obstakel wat tussen de baan en het contract staat, weg te nemen. Denk daarbij aan (elektrische) fietsen voor woon-werkverkeer, (groot)rijbewijzen, laptops, opleidingen, etc. Dit soort eenvoudige, concrete oplossingen vallen vaak nét buiten reguliere voorzieningen, maar maken juist het verschil tussen wel en niet werken.

Achter Everyday Heroes zitten bedrijven, fondsen en particulieren die het belangrijk vinden dat wie dat wil, ook daadwerkelijk aan het werk kan. Door te investeren in Impactpakketten geven zij invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid en Social Return (SROI)-beleid.

Gelden uit deze Impactpakketten zijn beschikbaar voor gemeenten, UWV, re-integratiebureaus, buurtcoaches etc. Inmiddels doen ruim 700 bedrijven en ruim 250 overheidsinstanties mee. 

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: