Nieuws

Markant nummer 4 is uit

23 april 2013

Het meinummer van tijdschrift Markant is uit. In dit nummer leest u onder andere een reportage over sociale netwerken en twee achtergrondverhalen over inclusie en het Visiedocument Kwaliteitskader.

Interview: Luc Kenter
In plaats van zich te laten leiden door de overheid, maakt hij liever zijn eigen keuzes. Dus biedt Luc Kenter de producten van Zuidwester niet alleen aan bij verzekeraars en gemeenten.

Reportage: Sociale netwerken
Zorgverleners krijgen een nieuwe rol: netwerken van cliënten ondersteunen. Twee lectoren doen er onderzoek naar. En in Zwolle krijgt de praktijk al vorm in de Keuken van Zuid.

Achtergrond: Visiedocument Kwaliteitskader
Op 25 april wordt het nieuwe Visiedocument Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2.0 gepresenteerd. Een dikke brochure, boordevol manieren om de kwaliteit van de gehandicaptenzorg te meten en te verbeteren.

Achtergrond: Inclusie
Hoe ver is Nederland als het gaat om inclusie? Feiten, meningen en ervaringsverhalen laten zien waar het wel en niet lukt.

Kennis en Onderzoek: Bewegen stimuleren
De gezondheidsrisico’s liggen op de loer voor wie niet genoeg beweegt. Een stimuleringsprogramma sport en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking helpt die risico’s voorkomen. ’s Heeren Loo brengt het in de praktijk.