Nieuws

Masterclass Kennismanagement: elfde editie van start

07 november 2016

Op donderdag 3 november 2016 is de elfde editie van de VGN- masterclass ‘Kennismanagement in de gehandicaptenzorg’ van start gegaan met zeventien deelnemers. Zo’n 170 deelnemers zijn hen voor gegaan.
Tijdens de masterclass leren deelnemers om kennisbeleid in hun eigen organisaties te ontwikkelen en te implementeren. Juist in deze tijd van grote veranderingen in de langdurende zorg en het sociaal domein is het essentieel om kennisactiviteiten te richten vanuit het belang van de organisatie en de cliënt. Zodat medewerkers, ook in veranderende omstandigheden, snel over de juiste kennis beschikken die nodig is om de cliënten te ondersteunen.

De deelnemers van deze editie werken bij organisaties als Cordaan, 's Heeren Loo, Amerpoort, Cosis en Koninklijke Visio en zijn veelal opleidingsfunctionaris, beleidsmedewerker, adviseur of manager. Ze werken tijdens de masterclass elk aan een eigen casus.


Het programma
De tweedaagse waarmee deze masterclass startte, stond in het teken van het wat en waarom van kennismanagement, de gemeenschappelijke taal en leren werken met instrumenten voor kennismanagement. Daarnaast is er via kenniskaarten en een uitgebreide kennismaking de basis gelegd voor het leren van elkaar en het versterken van ieders netwerk. In de vervolgdagen passen de deelnemers deze basisbagage toe op hun eigen casuïstiek. Ook verdiepen ze zich dan in onderwerpen als kenniscentra, kenniskringen en de kennisstrategie.


Deze masterclass wordt gegeven door Annelies Kleijsen, Jan Kingma en Ben Romgens, die als adviseur kennismanagement werkzaam zijn bij DNV GL.

Portretfoto van Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher