Middin lanceert app seksuele voorlichting

Middin lanceert de digitale app ‘Lief en lijf’. De app geeft seksuele voorlichting aan jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb). De app is gratis voor cliënten van Middin, maar ook voor anderen gratis beschikbaar. Jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben vaak  problemen met seksualiteit zoals seksueel misbruik, loverboyproblematiek, ongewenste zwangerschappen en geslachtsziekten. Deze doelgroep is vaak niet goed voorgelicht en vindt het moeilijk om over seksualiteit te praten en toe te geven dat kennis hierover ontbreekt. Seksuele voorlichting speelt daarom een belangrijke rol in de ondersteuning door de begeleiding van Middin.

De app is een mooie aanvulling op de persoonlijke voorlichting door de begeleider van Middin. Cliënten kunnen zelf gericht informatie opzoeken, ook wanneer de begeleider niet in de buurt is. Door duidelijke informatie, in woord, plaatjes en video’s, worden vragen over seksualiteit laagdrempelig beantwoord. De mogelijkheid om zelf gemakkelijk informatie te vinden, maakt de cliënt zelfredzamer. 

Enkele reacties van cliënten: “Ik dacht dat ik alles al wist maar ik ben toch nieuwe dingen tegengekomen. En: “Nu kan ik eerst zelf de informatie opzoeken en dan later bespreken met mijn begeleider”.

De app is ontwikkeld door zorgmanagers en gedragsdeskundigen van Middin in samenwerking met DTT Multimedia. Cliënten van Middin hebben de app getest. Inmiddels hebben binnen twee weken ruim 200 cliënten de app gedownload en gebruiken zij deze actief. De app ‘Lief en lijf’ is vanaf nu voor iedereen gratis te downloaden voor Android via de Play Store en voor Apple in I-tunes.

http://www.d-tt.nl/middin-seksuele-voorlichtingsapp

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met   Nicolette Jansen, zorgmanager, Tel: 06 13 52 40 08 of  e-mail: n.jansen@middin.nl.   Meer informatie op www.middin.nl.