Nieuws

Minister van GHZ Rick Brink zoekt talent voor in zijn koffer

25 oktober 2019

Waarom zien en horen we zo weinig mensen met een beperking op de Nederlandse televisie en radio? En wanneer worden zij eens uitgenodigd in een programma om over iets anders dan hun handicap te praten? Zelden. Er zijn zoveel interessante mensen die méér zijn dan hun handicap. Daarom wil Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink met zijn ‘Koffer van Rick’ aandacht vragen voor mensen met een bijzonder talent en toevallig ook nog een beperking.

Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink met kofferte

In de koffer moet een imposante lijst komen van die mensen en die lijst moet onder de aandacht komen van alle programmamakers in Nederland. Het maakt het voor hen makkelijk om alle specialisten te vinden binnen de groep mensen met een beperking die niet vaak vertegenwoordigd worden in televisie- en of radioprogramma’s.

Om de inhoud van de koffer zoveel mogelijk te verrijken, doet de minister een beroep op alle organisaties die dichtbij mensen met een beperking staan, zo ook de VGN en haar leden.  Kent u mensen die specialist zijn op een bepaald gebied, een interessante mening hebben of over een speciaal talent beschikken, dan mogen zij volgens Rick Brink niet ontbreken in ‘De koffer van Rick’. Daarom vraagt hij om zijn initiatief onder de aandacht te brengen van alle netwerken en achterbannen in de sector. Om er samen voor te zorgen dat programmamakers niet meer om deze specialisten heen kunnen. Talenten met een beperking kunnen zich aanmelden via deze link.

Benieuwd naar de rest van Rick zijn plannen voor het komende jaar? Lees  dan hier zijn ‘troonrede’.

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: