Nieuws

Mooibedacht: samen oplossingen bedenken voor alledaags problemen

08 juli 2013

Zorgorganisatie Siza heeft meegewerkt aan het programma 'Mooibedacht' van Omroep Gelderland. Aan de hand van portretten wordt duidelijk waar mensen zoal tegenaan lopen als ze zich aankleden.

Gedurende het programma gaan kijkers en luisteraars in zes weken tijd op zoek naar creatieve oplossingen voor  een dagelijks probleem: hoe krijg ik mijn kleding aan of uit? Voor kinderen en ouderen, maar ook voor mensen met een beperking en hun verzorgers, is het elke morgen en avond weer een hele opgave. Een arm door een mouw krijgen, knoopjes open of dicht doen en natuurlijk: de rits!

Uit Mooibedacht blijkt opnieuw dat kennis en kunde delen inspireert. Door mensen in staat te stellen hun ideeën en ervaringen met elkaar uit te wisselen, komen nieuwe ideeën tot stand en worden innovaties versneld. Deze innovaties en praktische oplossingen vergroten de zelfredzaamheid van mensen met een beperking en kunnen zij leven zoals ze dat willen.

In de finale op 28 juni is het resultaat van Mooibedacht gepresenteerd. Nieuwsgierig? Op de website van Omroep Gelderland zijn de uitzendingen terug te zien.

Meer informatie:
www.mooibedachtgld.nl

Deze pagina is een onderdeel van: