Nieuws

Nieuwe editie Sterk! over de kracht van sociale netwerken

03 februari 2015

De nieuwe editie van het Plurynmagazine Sterk! gaat over de kracht van sociale netwerken. Zelfregie, zelfredzaam zijn en meedoen in de maatschappij. Met die wensen komen mensen naar Pluryn. Ook kloppen ze aan bij hun eigen familie en vrienden. Want in de huidige participatiemaatschappij speelt het netwerk rondom de cliënt een steeds grotere rol.

Zoals het netwerk van Shalida. Zij woont bij Plurynlocatie De Winckelsteegh en gaat er samen met haar familie steeds vaker op uit. De Hoenderloo Groep werkt aan het versterken van het netwerk van jongeren door de organisatie van een gezinsdag. Het magazine bevat ook de vijf ‘Sterke verhalen’ van mensen die verder kwamen dankzij hun netwerk.

Magazine Sterk! gaat eveneens over behandeling en het ontwikkelen van nieuwe interventies. Bestuursvoorzitter Rutger Engels van het Trimbos-Instituut vertelt erover. De interventie alcohol- en drugsgebruik voor jongeren met een licht verstandelijke beperking is er een mooi voorbeeld van. Natuurlijk valt er nog veel meer te lezen. Magazine Sterk! valt binnenkort bij relaties, medewerkers en cliënten van Pluryn in de brievenbus. Gemist? U kunt een exemplaar aanvragen of inzien via www.pluryn.nl.