Nieuws

Nieuwe ontmoetingssite voor mensen met beperking

10 juli 2013

Vrienden voor het Leven. Zo heet de nieuwe ontmoetingssite voor mensen met een verstandelijke beperking van 18 jaar en ouder. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op de website een profiel aanmaken en vervolgens op zoek naar andere leden die op zoek zijn naar een vriendschap of een relatie.

Als een persoon met een verstandelijke beperking iemand heeft gevonden, kan hij een contactverzoek sturen. Pas als de ander ook contact wil, dan kunnen ze met elkaar mailen en chatten.

Vrienden voor het leven 

Initiatiefneemster van deze site is Dilys Derksen. Zij werkt in het dagelijks leven als consulent bij MEE. In haar vrije tijd heeft ze de website Vrienden voor het Leven opgezet, omdat ze op haar werk heeft gemerkt dat mensen met een verstandelijke beperking behoefte hebben elkaar te ontmoeten voor vriendschap en relatie. Om het maar meteen groots aan te pakken, is het een website geworden voor heel Nederland. Zo kunnen mensen uit Limburg ook mensen met een verstandelijke beperking ontmoeten uit Noord-Holland, of waar dan ook in Nederland.

Er wordt alles aan gedaan om de ontmoetingssite/datingsite zo veilig mogelijk te maken. Dat gebeurt onder andere door te screenen of mensen echt een verstandelijke beperking hebben, door het regelen van ontmoetingsplekken en door het geven van duidelijke informatie.

Lid worden kan vanaf € 4,- per maand. Ga naar www.vriendenvoorhetleven.nl.