Nieuws

Nieuwe ronde Anton Došen Scriptieprijs en Jan van der Kruis Innovatieprijs

06 september 2016

In het voorjaar van 2017 worden er tijdens het tweejaarlijkse symposium van de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking van Tranzo (Tilburg University) twee prijzen uitgereikt: de Anton Došen Scriptieprijs en Jan van der Kruis Innovatieprijs.

Jan van der Kruis Innovatieprijs

De Jan van der Kruis Innovatieprijs is door zorgorganisatie Dichterbij ingesteld, in samenwerking met Tranzo (Tilburg University) en is gekoppeld aan de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking. Dit is een samenwerking van instellingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking (Lunet zorg, Koraal Groep, S&L zorg, Zuidwester, Dichterbij, ASVZ, Amarant, Tragel Zorg, Prisma en Amerpoort), de LFB en Tilburg University.

In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is een toenemende interesse in wetenschappelijk onderzoek. De vertaalslag van nieuwe kennis en inzichten naar de dagelijkse praktijk vraagt aandacht. De Jan van der Kruis Innovatieprijs is ingesteld om mensen te motiveren de brug te slaan tussen onderzoek en praktijk en daarmee de positie van mensen met een verstandelijke beperking en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Projecten of initiatieven in Nederland die zijn afgerond tussen januari 2015 en november 2016 kunnen worden ingezonden.

Anton Došen Scriptieprijs

In samenwerking met Tranzo (Tilburg University) en STEVIG, onderdeel van Dichterbij, is door de Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland de Anton Došen Scriptieprijs ingesteld. De Anton Došen Scriptieprijs wil onderzoek stimuleren naar zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische en/of gedragsproblemen (begeleiding, behandeling en diagnostiek) en wordt uitgereikt aan de auteur van de meest vernieuwende masterscriptie op dit gebied. Iedereen die een scriptie in de Nederlandse taal heeft geschreven in het kader van een universitaire master aan een universiteit in Nederland of België in het academisch jaar 2014/2015 en 2015/2016, en waarbij het onderwerp van de scriptie aansluit bij het doel van de scriptieprijs, komt in aanmerking voor de scriptieprijs.

Beide prijzen bestaan uit een bedrag van 5000 euro en zullen tijdens het symposium op 20 april 2017 worden uitgereikt. Aanmelden kan vanaf half juni 2016 tot 1 november 2016 via de website van de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking. Op deze website staat bovendien meer achtergrondinformatie over beide prijzen, het reglement en waar de aanmeldingen aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een van beide prijzen.

Vragen

Voor vragen met betrekking tot beide prijzen, kunt u contact opnemen met de secretaris van de beoordelingscommissies via:

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten