Nieuws

Nieuwe voorzitter raad van toezicht Ipse de Bruggen benoemd

06 juni 2017

De raad van toezicht van Ipse de Bruggen heeft de heer Willy Spaan benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Spaan neemt de functie op 1 juli 2017 over van Ferry Breedveld, die vertrekt als toezichthouder in verband met het verstrijken van zijn tweede zittingstermijn. De raad van toezicht van Ipse de Bruggen is blij met de komst van Willy Spaan als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. 

Willy Spaan beschikt over een brede zorgachtergrond en heeft ruime bestuurlijke ervaring in de ziekenhuiswereld. In het dagelijks leven is hij voorzitter raad van bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum en tevens parttime hoogleraar bij de Universiteit Leiden, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarvoor was hij van 2008 tot 2015 voorzitter raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.

Spaan heeft naast diverse bestuurlijke functies ook de nodige ervaring in commissaris en raad van toezicht functies. “De zorg voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten is voor mij een nieuw werkveld. Anders dan in een ziekenhuis zijn de cliënten vaak levenslang aangewezen op ondersteuning en zorg. Ipse de Bruggen heeft de ondersteuning en begeleiding van de cliënten op een bijzonder wijze vastgelegd in een manifest waarin de cliënt echt centraal staat. Ik zie mijn rol als voorzitter van de raad van toezicht ook als een verrijking en verbreding van mijn maatschappelijke betrokkenheid bij de gezondheidszorg.”

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: