Nieuws

Nieuwe website over gegevensuitwisseling in de zorg live

24 april 2020

Het ministerie van VWS heeft sinds kort een nieuwe website over het programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg live gezet.

gegevensdigitaal

Zorgaanbieders en ICT-leveranciers in de zorg vinden voortaan informatie over het programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg op www.gegevensuitwisselingindezorg.nl. Het programma werkt aan een nieuwe wet: de wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Deze wet gaat zorgaanbieders straks stapsgewijs verplichten om medische gegevens elektronisch met elkaar uit te wisselen.

Op de nieuwe site vind je onder meer uitleg over het wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg en informatie over normering en certificering. En je leest er inspirerende verhalen uit de praktijk waarin zorgprofessionals hun ervaringen delen over gegevensuitwisselingen. Binnenkort vind je er ook informatie over andere programma’s zoals Digitale Toegang.

Informatieberaad Zorg

Alle sectoren in de zorg zijn bezig om elektronische gegevensuitwisseling mogelijk te maken. In overleg met het zorgveld - via het Informatieberaad Zorg - is bepaald welke gegevensuitwisselingen als eerste in aanmerking kunnen komen voor de wet Elektronische gegevensuitwisseling in de Zorg. Deze gegevensuitwisselingen zijn opgenomen in de eerste editie van de zogenoemde Roadmap.

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: