Nieuws

Niks te gek: mensen met beperking gaan droom achterna

04 april 2013

In het NTR-programma Niks te gek! proberen mensen met een verstandelijke beperking samen met presentator Johan Overdevest hun droomwens te verwezenlijken. Vanaf zondag 21 april begint een nieuwe serie afleveringen. De eerste aflevering gaat over de 21-jarige Willian Metselaar die één droom heeft, namelijk een carrière bij de politie.  

Iedere uitzending van Niks te gek! draait om het vervullen van een wens. Johan helpt daarbij, maar niet zomaar: de hoofdpersoon zal zelf moeten regelen dat zijn of haar wens in vervulling gaat. Ze reizen, ze regelen, ze organiseren. Niks is te gek en alles kan. Als je maar durft. Elke aflevering leidt naar een spannende ontknoping: worden alle tegenslagen overwonnen en wordt de wens werkelijkheid?

Aflevering 1, zondag 21 april 2013: Willian Metselaar
Willian Metselaar  is 21 jaar oud en heeft een licht verstandelijke beperking. Hij werkt in een brasserie van ’s Heerenloo en heeft één droom: een carrière bij de politie. Regelmatig hoort hij dat dit er voor hem niet in zit, maar de droom loslaten lukt maar niet. Johan verrast Willian met een bezoek en bekijkt wat hij voor hem kan betekenen. Misschien mag Willian wel een dag mee op surveillance. Maar daar moet Willian dan wel zelf iets voor doen. Hij klopt aan bij het politiebureau, gaat langs bij de politieacademie en ontmoet daar ook nog eens rechercheur Floris Wolfs (gespeeld door Victor Reinier) uit de Nederlandse politieserie Flikken Maastricht.

Eerste aflevering,  zondag 21 april 2013, 16.35 uur, Ned. 2,  meer informatie op www.ntr.nl/nikstegek

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen